Skip to content

Nieuwbouw Kellebeek College geopend

De nieuwbouw van het Kellebeek College, een ROC-school met opleidingen voor Zorg en Welzijn, is officieel geopend en in gebruik genomen.

Het nieuwe Kellebeek College is sinds 1 september 2014 in gebruik. Het ROC wordt bezocht door zo’n 2.000 leerlingen, van wie er een flink aantal werken en daarnaast een dag per week studeren of omgekeerd. Naast de opleidingsfaciliteiten bevindt zich in de nieuwbouw ook een zorgboulevard waar o.a. een thuiszorginstelling, een apotheek, een kinderdagverblijf en een voorziening voor ouderenzorg gevestigd zijn. Het gebouw kenmerkt zich door gewelfde, ronde gevels, waarbij de raampartijen in horizontale banen om het gebouw slingeren. Binnen het gebouw valt de centrale, lichte ontmoetingsruimte op. Vanaf de brede trap op de begane grond kun je als het ware dwars door de vijf etages heen naar boven kijken. De grote gekleurde lichtkoepels zorgen voor een bijzonder effect.

Duurzaam gebouw
Het gebouw is aangesloten op het Smart Climate Grid: vanuit de afvalenergiecentrale van SUEZ ReEnergy wordt warm water in het schoolgebouw rondgepompt. Het water verlaat het Kellebeek College om (op termijn) als wijkverwarming dienst te doen. Ook het dak van het gebouw is bijzonder, met buffers voor regenwater en groene daktuinen.

 

Back To Top